Cocochas de bacallau á grella
Polbo da ría lacado
Cigala en sopa de congro
Galo de Mos estofado
Presa marinada á parrilla

Os seis pratos "top" do 2020

Este ano, sen dúbida, pasará á historia polo COVID 19, pero resistímonos a lembrar só o malo, así que nos propuxemos seleccionar seis platazos que foron os vosos –e tamén os nosos– preferidos e dos que algún, de certo, pasará a ser un dos clásicos de Silabario.

Están todos moi preto do prato soñado por Alberto…: un con moito sabor, elaborado con produto de tempada e, por suposto, de produción sostible: 

 

  • Cigala en sopa de congro e chícharos
  • Polbo da ría lacado nun mollo de nécoras e verza rizada
  • Cocochas de bacallau á grella, pil-pil de piparras, fungos e balsámicos
  • Lamprea á bordelesa
  • Galo de Mos estufado paseniño e espinacas á crema

 

E se seleccionamos o máis top de todos:

  • Presa 5J á grella, cremoso de anchoas e charcutière

 

Para este prato o máis importante é seleccionar unha carne de calidade, despois deixamos que cure nunha mestura de sal groso e azucre por espazo de 1 hora, e a continuación preparamos un macerado de viño fino, pemento chouriceiro, wasabi, AOVE, tomiño e xenxibre. Envasamos nunha bolsa ao baleiro e, ao pase, dámoslle unha cocción a baixa temperatura en roner; por último, asamos á grella. Repousamos.

A salsa consiste nun caldo a base de pito, xamón, fungos e conservas en vinagre.

E para o cremoso empregamos anchoas, cebola tostada, puré de pataca, mostaza e  alcaparra; por suposto, aceite de anchoas e anchoas trituradas. 

Decoramos cunhas conservas en vinagre e gromos de mostaza.