pedazo de carne marmólea de angus

Relato desde Arxentina

Como Arxentina que son, o prato que me marcou ten que ver cun bo asado comido nunha mostra rural de Palermo. Nese encontro, os mellores gandeiros do país mostraban os animais para que todos puidésemos coñecer as razas e as súas características. Aí descubrín que a raza Angus que se converteu na miña carne preferida.


Tamén, e por nacer en Mar de Plata, os mariscos e peixes do Atlántico sur toléanme. O linguado de “Lo de Tata" –bodegón de pescado en Mar de Plata–  con acelgas cocidas e papá fervida, chirrido de aceite de oliva e pementa é un memorable na miña cidade


Una opinión de Maria Buendia, de Mar de Plata, Arxentina.


A carne Angus


Trátase unha carne de moita calidade, a súa principal diferenza e trazo distintivo é o tipo de marmoleado, ademais do seu sabor intenso. O marmoleado débese á distribución da graxa que se xera das fibras

 

[Fotografía de Daniel Aguirre]